Post

SPORTCULTUUR OP 'T WERKSport is altijd al een deel van onze identiteit geweest. Lieven is een fervente sporter, en 15 jaar geleden al steunden we Tom Boonen, Kim Clijsters en Stefan Everts met gezonde voeding. “We hebben pas iedereen aan het sporten gekregen toen we met ons bedrijf naar Westerlo verhuisden in 2012. Dat was een zeer stresserende periode omdat ons team op twee locaties zat te werken. Ik zag iedereen ongezond worden door de stress, terwijl ons hele verhaal net over gezondheid gaat,” vertelt Lieven Vanlommel.

Met de nieuwe locatie was het tijd om in te zetten op het welzijn van onze mensen: grote, open ramen, een zonneterras en sportfaciliteiten. Het eerste idee was om een fitness bouwen, maar de verhuis bracht een zware financiële periode met zich mee. Toen zochten we naar iets wat iedereen samen konden doen, en dat was lopen.

“Voor lopen op het werk een terugkomend iets te maken is Tia Hellebaut ons iedere donderdag looptraining komen geven. Iedereen mocht meelopen tijdens zijn of haar uren en kreeg een nieuwe outfit. We werkten samen naar de Ten Miles of Antwerp toe en hebben hem met 100 mensen uitgelopen. Super om te zien dat m’n moeder, vrouw en mensen nu nog iedere donderdag gaan lopen in team.” Dat is uitgegroeid tot een personal trainer op dinsdag, fietsen op woensdag en lopen op donderdag. Het afgelopen jaar hebben we ook de fitness gebouwd, de voordelen daarvan zijn nu al te merken.

“We zijn ’t gezondste bedrijf van België, maar ik wil ook het gelukkigste bedrijf worden. Als je werknemers gelukkig zijn gaan worden ze echte brand ambassadors, en gaan ze die positiviteit verspreiden. Dat is ook een reden waarom we FDMKR lanceerden. Hoe meer je sport, hoe beter je je voelt. Het gaat over de balans vinden tussen wat je eet, feest en beweegt. Je hebt je eigen stuur in handen, maar met je mindset kan je rijden. Wij hopen mensen te inspireren en het is aan hen om hun eigen verhaal te schrijven."