ONS VERHAALFOODMAKER

Sinds 2004 zorgt Foodmaker voor ultraverse en heerlijke maaltijden, met ingrediënten die zoveel mogelijk van onze eigen biovelden komen. Groenten wassen en snijden doen we zelf, waarna onze chefs ze verwerken tot heerlijk gezonde gerechten. We produceren op een duurzame manier zonder smaakversterkers, mayonaise of geraffineerde suikers en met respect voor mens, dier en planeet. Dat is onze filosofie.


LIVING ON THE VEDGE

Join the community! We zien met eigen ogen dat een evenwichtig dieet en voldoende beweging helpt om de beste versie van jezelf te worden. Of je nu vegan, vegetariër of flexitariër bent: Living on the Vedge wil een thuis zijn voor iedereen die zoekt naar een gezonde en actieve levensstijl. Groenten zitten in ons DNA, maar we schotelen je ook graag een stukje verantwoord vlees of vis voor. Gewoon, lekker in balans. Zo dragen wij bij tot je gezonde, actieve levensstijl.


LIEVEN VANLOMMEL

Onze CEO heeft een inspirerend verhaal dat vier generaties teruggaat. Lievens overgrootouders verkochten al groenten en fruit en zijn moeder was eind jaren tachtig de bezieler van saladebowls met een yoghurt dressing. Lieven groeide dus letterlijk op tussen de groenten en begon zijn eerste bedrijf al op 18-jarige leeftijd. In 2012 won hij de prijs voor ‘jonge ondernemer van het jaar’, in 2018 die voor ‘persoonlijkheid van het jaar’. Verder staat hij bekend als een Belgische pionier in de wereld van gezonde voeding.


BIOVELDEN

De biovelden van Foodmaker liggen in een prachtig stukje natuur bij Diest. Onze biologische kruiden en groenten worden elke dag met veel passie verzorgd door bioboer Mark. In 2020 oogstten we op één hectare 50 ton zoete aardappel, die we dus niet meer moeten importeren uit Midden-Amerika. Een mooi voorbeeld van innovatie en duurzaamheid, waardoor we een certificaat van biocyclische vegan landbouw behaalden. Zo zijn er maar drie in België. Ontdek onze eigen groenten in de restaurants!


TEAM

Lieven bouwde vriendschappen op met gelijkgezinden die mee hun schouders zetten onder zijn visie. Zo maakte oud klasgenoot Jeroen Meus onze eerste penne arrabbiata en werd Jeroom benoemd tot creatief directeur. Lievens vrouw Marijke is verantwoordelijk voor productontwikkeling in onze keuken, en schoonbroer Wouter zorgt voor onze partnerships. Dagelijks werken honderden mensen mee aan Foodmaker, waarvan een groot deel er al sinds het begin bij zijn.