Post

FOODMAKER LANCEERT NIEUW ZOMERASSORTIMENT

Chefs verrassen met poké bowls

Foodmaker, de gezonde restaurantketen en producent van ultraverse maaltijden, stelt een nieuw zomerassortiment voor. De vier vrouwelijke chefs van de versspecialist hebben in totaal 22 nieuwe gerechten gecreëerd. Die zijn naast de ‘classics’ vanaf nu verkrijgbaar in de Foodmaker-restaurants, bij partner Delhaize en online te bestellen.

Foodmaker promoot gezonde voeding en blijft innoveren met groenten. De voorbije twee jaar is toch duidelijk gebleken hoe belangrijk het is dat iedereen zijn weerstand op peil houdt. Verse groenten vormen de basis voor Foodmaker. Hun chefs helpen je aan de nodige dagelijkse portie groenten en vitamines met hun nieuwste creaties.

Culinair kwartet

Petje af, of beter gezegd koksmuts af voor de vrouwelijke chefs die het assortiment van Foodmaker een fris gezicht geven. Marijke Van Win (hoofd van de Foodmaker chefs) en Mattie Verbeeck (saladespecialist), ofwel de vrouw en mama van CEO Lieven Vanlommel, zijn twee van de chefs. De andere twee zijn geen familie maar minstens even belangrijk. Viviane Van Dyck (vegan gerechten) en Sophie Millot (warme maaltijden) vervolledigen het culinaire kwartet.

Zij staken de koppen bij elkaar en creëerden maar liefst 22 nieuwe gerechten. Ten eerste zijn er negen nieuwe take-outmaaltijden verdeeld over ontbijt, lunch en avondmaal die ook bij Delhaize in de rekken liggen. Voor het eerst stelt Foodmaker ook twee poké bowls voor in haar assortiment. De populaire gerechten uit Hawaï worden geserveerd in een bowl met verse Aziatische ingrediënten in combinatie met zalm of kip en een huisgemaakte wasabidressing.

De dames ontwikkelden ook een nieuw menu voor de ‘Good Food Bars’, de versbuffetten in de Foodmaker-restaurants en de supermarkten van Delhaize. In dit assortiment worden twaalf nieuwe gerechten gelanceerd. De maaltijden zitten bomvol verse groenten, aangevuld met granen, peulvruchten, noten en zaden. Het is watertanden bij het zien van de nieuwe tajine met geitenkaas, de penne puttanesca met tonijn of de orzo met gegrilde groenten.

Alles vers met de beste ingrediënten

Alle maaltijden worden bereid volgens de filosofie van Foodmaker. “Groenten zijn de basis. Wij maken alles vers en gebruiken de beste ingrediënten. Zonder onnodige toevoegingen of geraffineerde suikers. Bovendien halen we zoveel mogelijk van onze eigen biovelden. Alles wat niet op onze velden groeit, kopen we aan bij lokale boeren,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker.

Stel zelf je box samen

De heerlijke nieuwe voorverpakte gerechten kunnen ook aan huis geleverd worden. Op de website van Foodmaker kunnen klanten vanaf nu ook een box customizen met hun favoriete gerechten. Er is keuze tussen eenpersoonsmaaltijden of een selectie ‘Family Packs’, grote verpakkingen voor het hele gezin. De keuzemogelijkheden zijn erg uitgebreid dankzij het nieuwe zomerassortiment maar ook de klassiekers van Foodmaker, zoals de penne arrabbiata en caesar wrap blijven deel uitmaken van het assortiment. Ook tal van healthy snacks zoals mueslirepen, nootjes en vegan chocoladeballetjes zijn nu te bestellen op de website.