Post

FOODMAKER LANCEERT MAALTIJDBOX ‘DAGELIJKSE KOST’

Foodmaker lanceert maaltijdbox ‘Dagelijkse kost’

VRT, Jeroen Meus, Standaard Uitgeverij en Foodmaker, een jong Kempens bedrijf met 13 restaurants en een centrale keuken, bundelen de krachten en leveren gerechten en het jubileumboek ’10 jaar Dagelijkse kost’ aan huis. Vanaf 20 april worden nu vijf verschillende gerechten uit het nieuwe boek gelanceerd. Jeroen Meus stelde de gerechten samen en keurde ze goed. Foodmaker staat in voor de productie en levert ze aan huis in heel België.

Tien jaar Dagelijkse Kost
De lancering van de Dagelijkse kost box valt samen met die van het jubileumboek ‘10 jaar Dagelijkse kost’ dat vanaf 29 maart in de rekken ligt.
“We hebben er hart en ziel ingestoken en zijn heel fier op dit resultaat”, zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “Jeroen en ik werken al jaren nauw samen. Hij ontwikkelde ondertussen verschillende populaire recepten voor onze restaurants. Tijdens de pandemie zijn we vorig jaar gestart met een online bestelplatform voor onze Vedge bags die we ondertussen aan huis leveren in heel België. We hebben dus een jaar kunnen oefenen voor deze nieuwe lancering. Ook Jeroen is super enthousiast,” aldus Vanlommel.

Geen tijd om te koken
Foodmaker zal de maaltijden dagelijks vers bereiden in zijn keuken volgens het recept van Jeroen Meus. “Als het over versheid, kwaliteit en smaak gaat, maakt Foodmaker nooit compromissen. Net zoals ik bij Dagelijkse kost.”, zegt Jeroen. “Tien jaar Dagelijkse kost is een mijlpaal waarop ik trots ben. Geen beter moment om mijn publiek met de boxen te verwennen.”
Foodmaker en Jeroen Meus mikken op iedereen die moeilijk tijd vinden om te koken. “We willen het die mensen vooral makkelijker maken,” zeggen Lieven en Jeroen. “De sauzen zijn klaargemaakt, de rauwe groenten komen zoveel mogelijk van onze biovelden, aangevuld met producten van lokale boeren. De ingrediënten zitten netjes met de beschrijving van het recept in de boxen. In 15 of 30 minuten bereid je een maaltijd voor vier personen.”

Alles vers met de beste ingrediënten
Alles is klaargemaakt volgens de filosofie van Foodmaker. “Groenten zijn de basis. Wij maken alles vers en gebruiken de beste ingrediënten. Zonder onnodige toevoegingen of geraffineerde suikers”, vervolgt Lieven. “Je kan dus gerust stellen dat dit gezonde maaltijden zijn voor het hele gezin.”

Lanceringspromo
Er zijn vijf boxen (voor vier personen) met gerechten die zelf bereid moeten worden. De prijzen van de boxen variëren van 39,90 euro en 47,50 euro afhankelijk van het recept. Het jubileumboek ‘10 jaar Dagelijkse kost’ zal aan 39,90 euro in de boekhandels liggen.
Samen met Standaard Uitgeverij biedt Foodmaker een lanceringspromo aan: op de website van Foodmaker kan je het boek en box naar keuze bestellen aan een voordeelprijs van 74.90 euro.
De boxen zijn te bestellen via (url) Foodmaker - Living on the Vedge.

In de eerste fase wordt één gerecht per dag gekookt in de keuken van Foodmaker.
De gerechten zullen eruit zien als volgt:
Dagelijkse kost (zelf te koken):
De gerechten hebben drie dagen houdbaarheid bij levering.
1. Dinsdag: Pasta met aubergine en pikante salami. Prijs: 39,90 euro
2. Woensdag: Groentelasagne met vier kazen. Prijs: 39,90 euro
3. Donderdag: Pasta met geroosterde bloemkool, pancetta en peterseliepesto. Prijs: 39,90 euro
4. Vrijdag: Zeebaars met sauce vièrge en ratatouille. Prijs: 47,50 euro
5. Zaterdag: Gebraiseerde varkenswangen met oude geuze, prei en puree. Prijs: 44,90 euro