Post

MET APPèL BRENGEN WE GROENTEN NAAR DE NEDERLANDSE WERKVLOER

Groenten naar de werkvloer

Foodmaker, de gezonde restaurantketen en producent van ultraverse maaltijden, gaat een samenwerking aan met Appèl in Nederland. Foodmaker wordt hun exclusieve partner voor de B2B markt. Dit moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. Eerste opening staat al voor maart 2021 gepland in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam.

30 bedrijfsrestaurants over twee jaar
Foodmaker heeft al 5 jaar een vestiging in Den Haag en kiest nu voor Rotterdam voor de tweede en derde opening. Deze week opende Foodmaker de deuren in de bekende Weena-Zuid straat en in maart staat een locatie in het Erasmus ziekenhuis op de planning. Foodmaker slaat daarvoor de handen in elkaar met Appèl uit Den Bosch. Appèl is al jaren een autoriteit in de Nederlandse cateringwereld en bedient meer dan 550 bedrijven en onderwijsinstellingen. De twee bedrijven hebben het plan om dit jaar nog vijf locaties om te vormen naar Foodmaker restaurants. In de komende twee jaar willen beide bedrijven 30 Foodmaker restaurants openen. Welke locaties dat gaan zijn, wordt momenteel nog bekeken.
“Het is een gedroomde samenwerking,” zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. “We kennen elkaar al enkele jaren en er was meteen een klik tussen beide bedrijven. We delen dezelfde waarden willen echt de beste vriend van onze klanten zijn. Het is nu ook relevant. Mensen hebben nood aan gezonde voeding en transparantie en dit partnership gaat hen dit geven,” aldus Vanlommel. Algemeen directeur van Appèl Hans Van Veen beaamt dit: “Wij zien de samenwerking met Foodmaker als een unieke kans om onze opdrachtgevers en gasten te voorzien in een snel, maar bovenal lekker en gezond assortiment, om zo bij te dragen aan vitale werknemers.”

Kansen na de crisis
Foodmaker wordt momenteel hard getroffen door de crisis maar ziet enorme kansen na de crisis en beslist om hun concept toch verder uit te rollen. “De vraag naar verse en gezonde voeding op de werkvloer is enorm sinds de crisis,” zegt Vanlommel. “In België hebben we onder andere bedrijfsrestaurants in de hoofdkantoren van Proximus en Engie die het zeer goed doen. Wij merken een duidelijke mentaliteitswijziging bij de werkende mens. De klassieke videe-friet wordt meer en meer vervangen door een gezonde maaltijd. De klassieke bedrijfsrestaurants waar chefs à la minute staan te koken zie ik verdwijnen in ‘het nieuwe normaal’. Wij kunnen vanuit onze centrale keuken grote volumes aan altijd dezelfde hoge kwaliteit aanbieden waardoor de operaties in de restaurants veel efficiënter worden. Het is dus nu de moment om onze nek uit te steken. Wij kijken nu al uit om samen met onze nieuwe partner de Nederlanders aan hun dagelijkse portie groenten te helpen.”