Post

BACK ON TRACK MET PHILIPPE GEUBELS“Geklopt door een 65+’er in een marcelleke,” zei presentator Pedro Elias na het vergelijken van de prestaties van Philippe Geubels en Erik Van Looy tijdens het tv-programma De Container Cup. Daarin namen sporters en BV’s het tegen elkaar op in een vijfkamp. Dat laat ik niet meer gebeuren moet onze vriend Philippe Geubels gedacht hebben. Toen hij over onze Back on track kuur hoorde, was hij zeer enthousiast. En het moet gezegd: we hadden zelden zo’n gemotiveerde deelnemer!

Back on Track

Philippe was erop gebrand om een sterk resultaat neer te zetten tijdens de twee weken dat we hem mochten begeleiden en volgen. Bij de beginweging, waar we vet- en spiermassa, gewicht en lichaamsvocht meten, stelden we aan de hand van voorgaande factoren vast dat Philippe’s metabole leeftijd 47 jaar was. 8 jaar ouder dan zijn echte leeftijd en dus werk aan de winkel.

In de veertien daagse kuur kreeg Philippe elke dag een menu met gevarieerde Foodmaker producten voorgeschoteld. Slechts twee dagen kreeg hij een ‘rustdag’. “Ik vond de producten allemaal zeer
lekker,” zegt Philippe. “Het was gevarieerd en dus zeker geen opgave.” Onze personal trainers Dylan Aerts en Robin Verdonck werden ingeschakeld en gingen sporten met Philippe. “Ik voel me herboren na deze kuur. Ik heb onmiddellijk mijn hond laten inslapen en ben weggegaan bij mijn vrouw,” grapt Philippe.

Na twee weken waren de resultaten verbluff end: Philippe bracht zijn metabole leeftijd met maar liefst 10 jaar naar beneden. Onze sportdiëtist Martijn was onder de indruk van de resultaten. “Voor de meeste mensen lijkt 700 gram gewichtsverlies misschien niet spectaculair, maar als je de hele lichaamssamenstelling van Philippe in beeld brengt, is het dat wel. Philippe verloor meer dan 3% vet en won bijna 2 kg aan spiermassa. Verder is zijn interne vochtbalans ook veel beter dan bij de start van de kuur. Zijn lichaam is dus beduidend fitter na Back on Track. Knap gedaan van Philippe.”