BESTEL NU JE LUNCH IN ANTWERPEN (2000)
LEVERING BINNEN HET UUR
Terug
KEUKENGEHEIMEN: PENNE ARRABBIATA

Keukengeheimen: Penne arrabbiata

Je las misschien eerder dat de penne arrabbiata als eindwinnaar uit de bus van ons Foodmaker toernooi kwam. We krijgen veel vragen over dat recept, die trouwens van de magische hand van Jeroen Meus komt. Jeroen Meus en Lieven zaten samen op de kokschool, waar een mooie vriendschap uit voortbloeide.

Ingrediënten

Voor de saus
4el olijfolie
2 teentjes look, geplet en fijngesneden
1 rood chilipepertje, fijngesneden
Kruiden: 1/2tl gedroogde tijm, 1tl currypoeder
100g tomatenpuree
800g tomatenblokjes (vers of uit blik)
Handvol verse basilicum, fijngesneden
4 pijpajuintjes, fijngesneden
Voor de geroosterde kerstomaten
100g kerstomaten
15g olijfolie
1g zeezout
Snuifje zwarte peper
2g verse tijm
1g Provençaalse kruiden
Voor de pasta
400g penne

Voor de afwerking
100g parmesaan, geschaafd of gemalen
geroosterde pijnboompitten

- Maak eerst de saus door de look en chili aan te stoven in de olijfolie samen met de tijm, currypoeder en tomatenpuree.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat minstens 30 minuten sudderen. Hoe langer je de saus laat sudderen, hoe zoeter je saus wordt.
- Rooster ondertussen de kerstomaatjes (meng de tomaten met de andere ingredienten en rooster ze gedurende 15 minuten op 180°C) en kook alvast de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Breng de saus op smaak met zout en evt. wat rijststroop (of een ander zoetmiddel) en werk af met het basilicum, pijpajuin en de geroosterde pijnboompitten.
- Meng de saus onder de penne en werk af met de geroosterde kerstomaatjes, de pijnboompitten en de geschaafde kaas.