TERUG
MEER GROENTEN MET FOODMAKER

Meer groenten met Foodmaker

Veggie-minded

Wanneer je een van onze Foodmaker-restaurants binnenstapt, kies je een salade, een vers gemaakte wrap of een heerlijke warme maaltijd. Keuze te over. Veggie, vegan, vlees of zelfs lekkere dessertjes ...

Welke keuze je ook maakt, het is een juiste. Wij garanderen dat elke maaltijd dagelijks met de beste ingrediënten én met veel passie en liefde gemaakt is. Die producten leveren we elke dag vers aan onze restaurants. Zo krijg je makkelijk toegang tot gezonde en lekkere voeding. Dat is dé missie van Foodmaker.

Groenten zitten in onze genen en zijn de basis van alle Foodmaker-recepten. Onze CEO en oprichter, Lieven Vanlommel, is opgegroeid ‘tussen de groenten’. Zijn overgrootvader was handelaar in groenten (in de jaren ‘20 al) en mama Mattie had een groentewinkel in Diest. Lieven wil nu met zijn groentegerechten hét alternatief worden voor de hamburgertent met de gouden bogen.

Overal Foodmaker

Voor de duidelijkheid: er is niets mis om af en toe te zondigen met een hamburger, pizza of kebab. Soms wil je gewoon F *** it zeggen en af en toe is een guilty pleasure oké, maar er moet een zekere balans zijn. En net daar kunnen wij een grote rol spelen.

Het is niet zo makkelijk om snel gezonde en betaalbare voeding te vinden. Foodmaker wil je daarbij helpen. Onze restaurants vind je nu enkel in de grote steden, maar de bedoeling is om samen met onze retailpartners te zorgen voor honderden locaties waar je je gezonde ‘groentefix’ kan krijgen. Sinds enkele jaren kan je zelfs aan boord van een Brussels Airlines-vlucht genieten van onze producten. Wij zijn vastbesloten om ook in de kleinere dorpen mensen toegang te geven tot onze producten.

De kracht van groenten

Van een dieet met bewerkte voeding vol suikers - dat in de meeste westerse landen de norm is geworden - is aangetoond dat dit het sterftecijfer sterk verhoogt. Obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en kankers zijn slechts enkele van de dramatische effecten van een ongezond voedingspatroon.

Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging voor Intensieve Zorg, heeft onlangs verklaard dat 70 tot 80% van alle coronapatiënten op intensive care met overgewicht kampt. Dat is precies waar wij als bedrijf het verschil kunnen maken. Eet je dagelijkse portie groenten, please! In groenten zitten veel vitaminen, mineralen, aminozuren, (de goede) koolhydraten, water, vezels, vetzuren en nog veel meer. Groenten reguleren je bloedsuikerspiegel, verlagen de cholesterol, verkleinen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Essentieel dus voor je gezondheid. Met onze groentegerechten willen wij voor een ‘boost’ zorgen van je immuunsysteem en dus voor een gezondere bevolking.

Wij telen onze groenten zelf op onze eigen biovelden of kopen ze lokaal in bij gecertificeerde boeren. Daar gaan onze eigen mensen elke dag onze groenten selecteren. Zo zorgen wij dus voor de beste kwaliteit op je bord. Smakelijk!